• REGULAMIN BIBLIOTEKI

• REGULAMIN  BIBLIOTEKI

1. ZE ZBIORÓW BIBLIOTEKI MOŻE KORZYSTAĆ KAŻDY UCZEŃ, RODZIC, NAUCZYCIEL, PRACOWNIK SZKOŁY.
          2. KORZYSTANIE Z BIBLIOTEKI JEST BEZPŁATNE.
          3. JEDNORAZOWO MOŻNA WYPOŻYCZYĆ TRZY KSIĄŻKI.JEST MOŻLIWOŚĆ WYPOŻYCZENIA KSIĄŻEK NA FERIE ZIMOWE  I NA OKRES WAKACJI.
          4. TERMIN ZWROTU WYPOŻYCZONYCH MATERIAŁÓW DWA TYGODNIE (W WYJĄTKOWYCH SYTUACJACH CZYTELNIK MOŻE UZYSKAĆ PRZEDŁUŻENIE TERMINU ZWROTU).
          5. UCZEŃ PRZYGOTOWUJĄCY SIĘ DO KONKURSU , OLIMPIADY ITP. MA PRAWO DO KORZYSTANIA Z WIĘKSZEJ ILOŚCI KSIĄŻEK ORAZ MOŻE WYPOŻYCZYĆ POTRZEBNE CZASOPISMA NA OKRES 5 DNI.
          6. Z KSIĄŻEK STANOWIĄCYCH KSIĘGOZBIÓR PODRĘCZNY MOŻNA KORZYSTAĆ TYLKO NA MIEJSCU W BIBLIOTECE.
          7. WYPOŻYCZONE KSIĄŻKI NALEŻY SZANOWAĆ.
          8. CZYTELNIK ODPOWIADA MATERIALNIE ZA ZNISZCZENIE, USZKODZENIE LUB ZAGUBIENIE WYPOŻYCZONYCH PRZEZ SIEBIE KSIĄŻEK LUB INNYCH DOKUMENTÓW BIBLIOTECZNYCH.
          9. NA CZTERY TYGODNIE PRZED ZAKOŃCZENIEM ROKU SZKOLNEGO WSZYSTKIE KSIĄŻKI MUSZĄ BYĆ ZWRÓCONE DO BIBLIOTEKI.
          10. WYPOŻYCZONE PODRĘCZNIKI I MATERIAŁY EDUKACYJNE W DANYM ROKU SZKOLNYM WYCHOWAWCY I NAUCZYCIELE POSZCZEGÓLNYCH KLAS MAJĄ ZWRÓCIĆ DO BIBLIOTEKI DWA DNI PRZED PLANOWANĄ KLASYFIKACYJNĄ RADĄ PEDAGOGICZNĄ.
          11. W BIBLIOTECE OBOWIĄZUJE CISZA I ATMOSFERA SPRZYJAJĄCA PRACY WŁASNEJ UCZNIA.
          12. BIBLIOTEKA JEST MIEJSCEM PRZYJAZNYM I BEZPIECZNYM DLA UCZNIA.
          13. W BIBLIOTECE OBOWIĄZUJE ZAKAZ UŻYWANIA TELEFONÓW KOMÓRKOWYCH ORAZ ZAKAZ SPOŻYWANIA POSIŁKÓW.
          14. W BIBLIOTECE OBOWIĄZUJE ŁAD I PORZĄDEK, PRZESTRZEGA SIĘ OBOWIĄZUJĄCYCH ZASAD KULTURY SŁOWA I ZACHOWANIA.
          15. KAŻDY UŻYTKOWNIK ZOBOWIĄZANY JEST ZAZNAJOMIĆ SIĘ                  Z  REGULAMINEM BIBLIOTEKI.